Mei/juni is het rabarber seizoen. Er zijn heel veel lekkere gerechten mee te maken.
Cyrill heeft een recept gedeeld van een rabarbertaart. Hieronder volgt het recept.
Let tijdens het voorbereiden en maken op de aangegeven hoeveelheden.
500 gram rabarber
200 gram boter of margarine
140 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
zout
2 eieren
125 gram bloem
75 gram gehakte amandelmeel
1 theelepel bakpoeder
100 gram aardappelmeel
100 gram amandelen of een deel pijnboompitten en/of zonnebloempitten.
Boter om blik in te vetten of bakpapier gebruiken.
Springvorm 26 cm
Rabarber schoonmaken, eventueel iets schillen en in stukjes snijden van pakweg 2,5 cm.
Eventueel een beetje citroenrasp en een scheut port toevoegen. Laten marineren.
Klop 100 gram boter, 80 gram suiker, vanillesuiker en een mespuntje zout tot schuimig geheel.
Klop de eieren er door.
Zeef de bloem met amandelmeel, bakpoeder en 50 gram aardappelmeel.
Roer dit meelmengsel door het botermengsel.
Tot slot 50 gram van de gehakte amandelen erdoor roeren.
Beboter de springvorm of bekleed deze met bakpapier.
Het deeg in de springvorm doen en stevig tegen de randen aandrukken.
Leg hierop de rabarberstukjes. (Als je veel vocht hebt van de port dan voor het kruimeldeeg iets meer allesbinder bij het kruimeldeeg gebruiken).
Kneed kruimelig deeg van de rest van de suiker, boter, aardappelmeel en gehakte amandelen. Dit over de rabarber verdelen.
Bakken in voorverwarmde oven op 175 graden ca. 60 min. of langer.
Voor serveren taart eventueel bestuiven met poedersuiker.
Eet smakelijk,
Cyrill